Meer dan een huisje

Duurzame en ecovriendelijke woning voor mezen.

Spaar een boom, gebruik geen spijkers

Vogelhuisjes zijn een veilige haven voor kool- en pimpelmezen die ons van de eikenprocessierups afhelpen door ze op te eten. Goede oplossing! Wel worden veel huisjes momenteel met spijkers aan de boom bevestigd. Daardoor raakt de binnenkant van de boom aangetast. Door RVS spijkers raken boom en zaagmachine beschadigd en door ijzeren spijkers krijgt de binnenkant van de boom een zwarte zweem. Zonde, want zo is deze mooie boom niet of minder bruikbaar (meer) voor een tweede leven als meubel. Daarom ontwikkelde Kien met Hout een ecovriendelijk vogelhuisje. Goed voor dier, boom en omgeving.

Prettig voor de mezen, goed voor de boom en mooi om te zien

Doe goed, wees Kien!

Het ontwikkelen en verspreiden van de huisjes is een investering van Kien. Er wordt dus geen geld aan verdiend! Door te doneren draag je bij aan de doorontwikkeling en verspreiding van de huisjes.

Lees meer over Kien

Huisjessponsor
Huisjessponsor

Met een donatie zorg jij er voor dat er meer ecovriendelijke huisjes gemaakt en verspreid kunnen worden. Doe goed, wees Kien!

Gebruik #plaagradar

Hang je zelf een huisje op voor de vogels? Gebruik #plaagradar in je post op Instagram, Facebook of Twitter en laat zien hoe jij bijdraagt!

Heb je geen social media? Stuur de foto van je vogelhuisje per mail en wij posten het.

Stuur foto